Sidhuvudbild

Välkommen till Föräldranätverket på Östermalm!

Vår förening är en plattform för gemensamt ansvarstagande för våra ungdomar. Ingen förälder kan finnas överallt, men tillsammans kan vi göra verklig skillnad.

Som föräldravandrare går du ut tillsammans med oss 1 fredagskväll per termin. Under vandringen hjälper du till att skapa trygghet i stadsdelen, samtidigt som du får chans att utbyta erfarenheter med andra föräldrar.

Som tonårsförälder ställer man sig många frågor. Det är inte alltid lätt att ha full inblick i sina barns tillvaro, istället skapar man sig kanske en egen bild, baserad på antingen farhågor eller önsketänkande. I nätverkandet föräldrar emellan finns möjlighet att ge och få svar av varandra, och det blir betydligt lättare att få en balanserad bild av verkligheten.

Ett par gånger per år ordnar vi även föräldrakvällar, där utrymme finns för information och diskussion.

Föräldravandringarna har också en förebyggande effekt. Ungdomarna vet att föräldranätverket finns, och än mer förebyggande är att veta att ens egna föräldrar vandrar.

Vårt nätverk innefattar samarbete med stadsdelsförvaltningen, Fältassistenterna, Polisen, skolorna och församlingarna på Östermalm.

Välkommen att delta och ta gemensamt ansvar för våra barn och ungdomar!

Varma hälsningar
David, Barbro, Henrik & Henrik

humlan.jpg

Nyheter

Inbjudan till föräldrakväll

Vad händer på stan?

Hur står det till i vår stadsdel? Var hålls festerna? Var hänger ungdomarna? Hur lätt är det för dem att få tillgång till alkohol och droger?

Som tonårsförälder är det svårt att få en klar och tydlig bild. Mycket av det man hör kan låta som andra föräldrars överdrivna farhågor – eller önsketänkande.

Den 20 februari gästas vi av representanter från Fältassistenterna och Polisen. Här finns chans till information och diskussion, om hur läget verkligen är och om vad som kan göras.

Välkommen till en temakväll om läget i vår stadsdel, och om hur vi som föräldrar kan agera.

Tid: Tisdag 20 februari kl 17.30. Vi bjuder på något att äta och dricka.

Plats: Humlanhuset i Humlegården, ingång från Engelbrektsgatan.

Anmälan: info@foraldravandring.se

Varmt välkomna!

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in